„Włącz się w społeczną pomoc bliźnim.
         Otwórz się ku ubogim i chorym.
         Użyczaj ze swego.”

                                                                             Stefan Wyszyński – Prymas Tysiąclecia

 

Strona główna W górę

II Konkurs "O Laur Złotej Patelni Beskidu Niskiego"
I Konkurs Kulinarny II Konkurs "O Laur Złotej Patelni Beskidu Niskiego" III Konkurs "Laur Złotej Patelni"

 

Strona główna
W górę
Rozstrzygnięcie II Konkursu Kulinarnego

    UWAGA KONKURS KULINARNY!

   Zapraszamy wszystkich mieszkańców wsi objętych przez
Podkarpacki Bank Żywności i Stowarzyszenie "Dla Równości"
                Programem Operacyjnym Pomoc Żywnościowa 2014-2020
tj.: Krempnej, Kotani, Polan, Wyszowatki, Wrzosowej Polany, Grabu, Ożennej, Świątkowej Wielkiej, Myscowej, Świątkowej Małej, Przylasków, Sulistrowej, Draganowej i Pielgrzymki

do wzięcia udziału w II Konkursie Kulinarnym "O Laur Złotej Patelni Beskidu Niskiego".

Do pobrania pdf: Regulamin konkursu Karta zgłoszenia

Potrawy z I Konkursu w 2016r.

  • Organizatorem konkursu jest Stowarzyszenie „Dla Równości” w Draganowej. Patronat honorowy nad Konkursem objął Podkarpacki Bank Żywności w Rzeszowie, który jest fundatorem nagród. Prezentacja konkursowa i degustacja potraw odbędzie się w dniu 29 sierpnia 2017r. o godz. 1200 w Sali Domu Ludowego w Pielgrzymce.

  • Celem konkursu jest aktywizacja uczestników szkoleń kulinarno-dietetycznych w ramach Programu Opera-cyjnego Pomoc Żywnościowa 2014-2020 (w skrócie: FEAD) oraz ich rodzin, wymiana doświadczeń i przepisów, budowa więzi wewnątrz społeczności lokalnych. Uczestnikami konkursu mogą być mieszkańcy wsi uczestniczących w Projekcie. Nie obowiązuje kryterium wiekowe.

  • Przystąpienie do konkursu następuje poprzez zapoznanie się z Regulaminem Konkursu oraz z wypełnieniem i dostarczeniem do Koordynatorów Projektu w poszczególnych wsiach lub do siedziby Stowarzyszenia „Dla Równości” w Draganowej formularza zgłoszeniowego (będącego załącznikiem do niniejszego Regulaminu), w nieprzekraczalnym terminie do 20 sierpnia 2017r. Uczestnik przygotowuje danie główne (drugie danie) i deser. Uczestnicy konkursu są zobowiązani do dostarczenia wcześniej przygotowanych potraw na miejsce oficjalnego rozstrzygnięcia konkursu z uwzględnieniem degustacji przez komisję konkursową. Organizator podczas trwania konkursu zapewnia dostęp do kuchni jedynie w celu pod-grzania przygotowanych potraw. Uczestnicy przygotowują potrawy konkursowe na własny koszt.

  • Oceny potraw dokona 6-cio osobowa Komisja Konkursowa powołana przez Organizatora. Każda potrawa oceniana zostanie w kategoriach:
    • smak,
    • związek z regionem,
    • oryginalność,
    • łatwość przyrządzenia,
    • estetyka – zachowanie proporcji, sposób serwowania, kolorystyka, wrażenie ogólne.

  • Za zajęcie I, II i III miejsca przewidziane są nagrody - drobny sprzęt AGD niezbędny w każdej nowoczesnej kuchni. Dla pozostałych uczestników - nagrody pocieszenia.

  • Dodatkowe informacje udzielane są przez Panią Mirosławę Widurek Prezesa Stowarzyszenia „Dla Równości” w Draganowej, e-mail: dlarownosci@onet.eu; kom. 669 654 169; tel. 134317162.

Jeszcze raz zapraszamy do udziału i życzymy wielu udanych pomysłów!
 

Tu można znaleźć zdjęcia i relację z pierwszej edycji konkursu: I Konkurs Kulinarny

Polecamy

na naszej stronie i u naszych znajomych:

III Konkurs kulinarny

"O Laur Złotej patelni"

Projekt "Liderzy Kooperacji"

Otwarte Warsztaty Kulinarne: "Dobrze odżywieni nie są wykluczeni"

Rusza FEAD 2018!

FEAD 2018 -EFEKTY

OFERTA dotacji Podkarpackich Inicjartyw Lokalnych 2018-2019

 

Fotorelacja ze Szkolenia Bezpieczny Senior w Iwoniczu 21 czerwca 2018r.


II Forum Stowarzyszeń Beskidu Niskiego
Szczawne-Kulaszne 2018

Zagospodarowujemy nadwyżki żywności z supermarketów

Fotorelacja z dostawy żywności FEAD w dniach    18-19 kwietnia 2018

Fotorelacja ze szkolenia w Osieku Jasielskim

Fotoreportaże ze szkolenia Bezpieczny Senior w Krempnej i Komańczy

Dostawa żywności dla Gmin: Kołaczyce, Osiek Jasielski, Krempna - 18-19 kwietnia 2018r.

Fotoreportaż ze szkolenia Bepieczny Senior II w Cergowej

Wielkanocna wizyta w Podkarpackim Banku Żywności

Bezpieczny senior cz. II

Spotkania z Dyrektorem Narodowego Instytutu Wolności – Centrum Rozwoju Społeczeństwa Obywatelskiego w Warszawie Panem Wojciechem Kaczmarczykiem

Spotkania z GRDPP

Spotkanie Rad działalności Pożytku Publicznego w Szczawnem

Relacja z cyklu konferencji: "Bezpieczny Senior"

Szkolenia Bezpieczny Senior

Relacja z I Forum zdjęcia i filmy!!!

Tu można posłuchać fragmentów audycji promującej Forum w Radio Rzeszów

Trwają przygotowania do I Forum Stowarzyszeń

.Najnowsze informacje o
I Forum Stowarzyszeń BN Dukla 2017

Niefinansowane szkolenie FEAD 2016 w Krempnej

.Spotkanie inicjatywne Komitetu Organizacyjnego I Beskidzkiego Forum Stowarzyszeń.

Radio Rzeszów w Beskidzie Niskim

.Wizyta w Banco de Alimentos Madrid czyli centrali Hiszpańskiej Federacji Banków Żywności

.Spotkanie Wojewódzkiej RDPP ze Stowarzyszeniami Beskidu Niskiego
i Pogórza 10.06.2016

.Podsumowanie FEAD 2015 metodą analizy SWOT

Nasz człowiek w Wojewódzkiej Radzie Działalności Pożytku Publiczbnego

Strona główna ] W górę ] Rozstrzygnięcie II Konkursu Kulinarnego ]

Wyślij pocztę do mwidurek@onet.eu z pytaniami i uwagami dotyczącymi tej witryny sieci web.
Copyright © 2016 Stowarzyszenie "Dla Równości" w Draganowej
Ostatnia modyfikacja: 11 sierpnia 2018