|
Stefan Wyszyński – Prymas Tysiąclecia
|
|
Stowarzyszenie "Dla Równości",
Komisja konkursowa w składzie: Katarzyna Nowicka– przewodnicząca Komisji, Grażyna Rak, Beata Werbanow, Marek Bliżycki, Antoni Marchewka – członkowie, dokonała degustacji i oceny potraw przygotowanych przez 20 osób, które zgłosiły się do konkursu. Komisja oceniała walory smakowe, oryginalność, związek z regionem Beskidu Niskiego i Pogórza, estetykę i prostotę przygotowania potraw. Podczas wnikliwej oceny mieszanki smaków zaserwowanych przez uczestników konkursu komisja konkursowa była zgodna, jeśli chodzi o wybór najsmaczniejszych potraw. I miejsce zajął zespół z Zawadki Rymanowskiej w Gminie Dukla pod przewodnictwem Bogdana Płóciennika w składzie: Anna i Bogdan Płóciennik oraz Danuta Mucha za pierogi wegańskie i rożki piwne. II miejsce ex aequo: Małgorzata Tomkiewicz z Łęk Dukielskich w Gminie Dukla za Łęckie zawijańce zapiekane z kapustą i Łęcki jabłkowy smakołyk; oraz Maria Stachoń z Krempnej za pieczeń z fileta z dodatkiem i deser owocowy; III miejsce Ewa Śnieżek z Pielgrzymki w Gminie Osiek Jasielski za gołąbki z pięciu kasz z sosem borowikowym oraz mus malinowy na maślance. Nagrody ufundowane przez Podkarpacki Bank Żywności w ramach projektu "Dobrze odżywieni nie są wykluczeni" finansowanego przez ROPS w Rzeszowie wręczyli zwycięzcom: Katarzyna Nowicka z Podkarpackiego Banku Żywności - Przewodnicząca Jury, Prezes Stowarzyszenia "Dla Równości" Mirosława Widurek oraz Wójt Gminy Osiek Jasielski Pan Andrzej Stachurski. Nagrodami były sprzęty kuchenne. Nagrodę Główną - "Złotą Patelnię" ufundowało Stowarzyszenie "Dla Równości". Konkurs uświetnił występ zespołu "Tereściacy" z Zawadki Rymanowskiej. Galerie zdjęć: Miry Widurek, Roberta Werbanowa i Marka Widurka kliknij!
PORZĄDEK IV KONKURSU KULINARNEGO „O LAUR ZŁOTEJ PATELNI” W DNIU 23.09.2019 – OSIEK JASIELSKI
1) Powitanie zaproszonych gości – członków Jury: a) Pani Katarzyna Nowicka –Podkarpacki Bank Żywności – Przewodnicząca Jury; b) Pani Grażyna Rak – zwyciężczyni edycja konkursu w 2016r.; c) Beata Gospodarek-Werbanow zawodowa Rodzina Zastępcza w Krygu; d) Antoni Marchewka Dyrektor GOK w Osieku Jasielskim; e) Marek Bliżycki – Iwonickie Stowarzyszenie Ocalić Od Zapomnienia Iwonicz Zdrój; 2) Powitanie koordynatorów i uczestników Konkursu Kulinarnego. 3) Wystąpienia zaproszonych gości. 4) Kawa i ciastko. 5) Degustacja potraw konkursowych. 6) Rozstrzygnięcie IV Konkursu „O laur Złotej Patelni Beskidu Niskiego”, wręczenie nagród i dyplomów. 7) Dyskusje przy ciepłym daniu. Zbiorcze wyniki konkursu (kliknij!): (kliknij!) Protokół
Taki dyplom otrzymali zwycięzcy i uczestnicy
Galerie zdjęć: Miry Widurek, Roberta Werbanowa i Marka Widurka kliknij!
|
Polecamy na naszej stronie i u naszych znajomych:
Nasze ostatnie działania:
Rozdysponowaliśmy
POPŻ - działania niefinasowane POPŻ - działania niefinasowane Jak to robić? Jak pomagać i wspierać nie stygmatyzując?
Warsztaty dietetyczne 5 lipca 2022r. Krempna, Polany, Myscowa Lwów - Odessa 29 czerwca - 2 lipca 22' Debata z organizacjami pozarządowymi o pomocy humanitarnej |
|
Wyślij pocztę do
mwidurek@onet.eu
z pytaniami i uwagami dotyczącymi tej witryny sieci web. |